Lon en JW op safari in Zambia - Reisverslag uit Lusaka, Zambia van lonneke en jan willem zutphen/ hasselt - WaarBenJij.nu Lon en JW op safari in Zambia - Reisverslag uit Lusaka, Zambia van lonneke en jan willem zutphen/ hasselt - WaarBenJij.nu

Lon en JW op safari in Zambia

Blijf op de hoogte en volg lonneke en jan willem

31 Augustus 2006 | Zambia, Lusaka

Wat een geweldige ervaring hebben wij weer achter de rug. We zijn net terug van een 4-daagse safari in South Luangwa National Park in Zambia.
We gingen met een groep van 7 mensen (2 engelse stellen, een duitse vrouw en wij tweetjes), vanuit Kiboko in Lilongwe. Het was een georganiseerde reis en alles was perfect voor elkaar.
Afgelopen maandagochtend zijn we richting Zambia vertrokken. Het rare is dat Zambia een veel rijker land is dan Malawi, maar dat de wegen daar echt veel en veel slechter zijn. Er ligt in ieder geval geen asfalt (er zijn wel heel veel gaten in de weg...), en dan is 120 km van de grens naar het park best ver!Eenmaal in het park aangekomen waren we de zandweg meteen vergeten, het was er prachtig!

We sliepen in een tentenkamp gelegen aan de Luangwa River met uitzicht op de olifanten, nijlpaarden, krokodillen en ander beestenspul. De eerste nacht werden we wakker van een olifant die tegen onze tent aan stond te beuken. Met het angstzweet in de bilnaad, lagen we muisstil in onze bedjes. Olifanten zijn echt heeeel groot van dichtbij en we durften absoluut geen geluid te maken. Een beetje problematisch voor JW die de hele dag loopt te niezen ivm. zijn verkoudheid... Natuurlijk moet je op zo'n moment ook altijd naar de wc. De tent uit was geen optie (zelfs verboden). Gelukkig hadden we nog een leeg waterflesje in de tent...en dan proberen geluidloos in het flesje te mikken...
Maargoed, we hebben de ochtend gehaald en de komende twee nachten werden we nog een paar keer wakker door olifanteninspectie aan de tent. Maar de ergste schrik was eraf, JW sliep zelfs gewoon door. Om 6.00 de eerste ochtend gingen we op onze eerste game-drive. We hebben in totaal 4 keer het park bezocht waarvan één keer 's nachts, dat was heel spectaculair! Een beknopte opsomming van alle dieren die we hebben gezien: olifanten, nijlpaarden, zebra's, leeuwen, giraffen, wrattenzwijnen, krokodillen, heel veel buffels, impala's, waterbokken, bushbucks, gieren, maraboes en heel veel mooie exotische vogels. We zullen proberen er wat mooie foto's bij te zetten. We hebben 250 foto's gemaakt, maar die krijgen jullie nog wel voor de kiezen als we terug zijn , hahahahah.

We hebben eigenlijk alle dieren van extreem dichtbij kunnen zien, de olifanten en leeuwen waren ons wel ietje te dichtbij... Op een gegeven moment, stonden we met de jeep (die open is) naast een leeuwin in het gras. Van de andere kant kwam een mannetjesolifant die luid trompetterend duidelijk maakte dat dit zijn territorium was. De leeuwin liet zich niet zomaar wegjagen, waarschijnlijk voelde ze zich wel veilig met een jeep tussen haar en de olifant in. Wij dachten daar anders over! Die nacht kwamen we dezelfde leeuwin weer tegen. Nu was ze samen met haar partner en ze waren duidelijk in de paringstijd. Ze waren beide erg mager, omdat ze dan betere dingen te doen hebben dan jagen en eten... Wij mochten getuige zijn. Na de daad stond het mannetje even indrukwekkend te brullen en ging vervolgens zitten kakken. Hoe typisch...hij stak er nog net geen sigaret bij op!
Al met al was het een geweldige safari, South Luangwa NP. heeft echt de potentie om een wereldberoemd park te worden en wij zijn er vast geweest!

Goed nu zijn jullie weer helemaal op de hoogte van ons avontuur en we gaan morgen naar Likoma Island om daar zondag Lonneke haar verjaardag te vieren en bij te komen van deze fantastische safari.
Voor jullie is de zomer weer voorbij, de kids weer naar school/creche, het werk wacht weer, de hockey gaat weer beginnen en de kindertjes zullen gauw geboren worden bij Marleen en Maaike, en Jos gefeliciteerd met je verjaardag!

We houden contact!

• 01 September 2006 - 09:18

Maai:

Wauw, wat een geweldig indrukwekkend verhaal !! Ik dacht dat de kangaroes in Australie al heftig waren bij onze tent, maar dit is nog veel enger!!??Lon, alvast een fijne verjaardag en gefeliciteerd met je 30e jaar!!! (omdat we weekendje weg zijn, kan ik je niet op je verjaardag mailen). Geniet ervan en tot mails.....Liefs Maai

• 01 September 2006 - 10:17

Jos:

Ach alles is relatief en overdrijven is ook een vak!
    veel groeten en plezier vanuit Lelystad!

• 01 September 2006 - 13:57

Mirjam:

wauw jongens het klinkt echt allemaal te geweldig en exotisch en opwindend en oja, hilarisch...ik zat schaterlachend te lezen van die leeuw zonder sigaretje!

• 01 September 2006 - 14:55

Maarten:

Is die tent soms van gewapend beton, dat ie tegen een 'beukende'olifant bestand is. Of hielden jullie die tent gewoon goed vast :-P
    wel haftig, hoor!
    groeten, Maarten

• 01 September 2006 - 18:37

Draaasie:

Klinkt goed. en nog gefeliciteerd Lon. Tsjechie al bijna weer vergeten (al had ed dat waarschijnlijk wel tof gevonden)....Groeten Karin en Jeroen

• 02 September 2006 - 17:39

Kim:

He Lon & JW, ik heb al julie verhalen in één zucht uitgelezen.Helemaal geweldig wat julie allemaal meemaken, ik doe het julie niet na....zolang van huis!! Enne, de foto's zijn ook helemaal top. Dan krijg je een indruk waar julie en niet te vergeten hoe julie daar vertoeven.Écht SUPER om te zien, liefs kim

• 03 September 2006 - 09:38

Loes:

LON!!!
    VANHARTE OUWE TAART!!waarschijnlijk de beste verjaardag ever daar in afrika. geniet ervan
    groetjes oet mestreech

• 03 September 2006 - 12:51

Martine:

Wat geweldig allemaal wat jullie meemaken. Echt super allemaal. Lon van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Maak er iets moois van.

• 05 September 2006 - 07:08

Sjoske:

he Lon
    van harte gefeliciteerd met je verjaardag eergisteren......
    ja jij ook bedankt (hahaha)

• 07 September 2006 - 09:30

Prachtig verhaal.

grtz!

• 14 September 2006 - 16:47

Mathieu:

Mooi man! Ik kom hier in de Diezestraat ook wel eens "olifanten" tegen, maar die zijn niet net zo indrukwekkend als die jullie op foto hebben staan. Werkse ;) en veel plezier toegewenst!