weer op safari - Reisverslag uit Arusha, Tanzania van lonneke en jan willem zutphen/ hasselt - WaarBenJij.nu weer op safari - Reisverslag uit Arusha, Tanzania van lonneke en jan willem zutphen/ hasselt - WaarBenJij.nu

weer op safari

Blijf op de hoogte en volg lonneke en jan willem

19 November 2006 | Tanzania, Arusha

Alweer een berichtje van lon en jw. We hebben zoiets fantastisch meegemaakt en we willen jullie daar graag van mee laten genieten, voor zover dat gaat. Op dit moment worden onze foto's gebrand op een cdtje in een high tech internetcafe en het zal misschien eindelijk gaan lukken om foto's te plaatsen. We zetten natuurlijk dan ook even de foto's bij het vorige bericht zodat jullie eindelijk kunnen zien hoe de school er nu uit ziet.

Inmiddels hebben we alweer heel wat meegemaakt. Na een weekendje chillen aan het strand zijn we via Tanga naar Lushoto gegaan. Dat ligt in de Usumbara mountains, een mega oud gebergte waar nog regenwoud is. Onnodig om te zeggen dat het er heel mooi was. We hadden alleen wat moeite om een goede slaaplaats te vinden. In ons boek stond dat er een camping boven op een klif was met prachtig uitzicht, leuk voor jw met z'n hoogtevrees..., maar er was alleen maar een heeeel duur hotel ($ 120 voor een nachtje...) Het regende kei-hard dus mochten we wel in de linnenkast voor $50, ja tuurlijk!!!
Wij zijn toen heel stoer met ons tentje op het terras van het hotel gaan staan, leuk uitzichtje daar... je had de andere sjieke hotelgasten moeten zien kijken!
De volgende dag gingen we verder naar Maua dat ligt aan de voet van de Kilimanjaro. In Mivumoni hadden wij pater Emanuel leren kennen en die gingen we nu opzoeken. We hebben daar twee nachten in de missie geslapen bij de fransiscanen. Het was er zwaar relaxed, geen overdreven religieus gedoe, gewoon gezellig. We hadden ook nog het geluk dat alle wolken verdwenen en wij een prachtig uitzicht op de Kilimanjaro hadden. We hebben de volgende dag een wandeling gemaakt door de bossen onder aan de berg nadat we in de bak van een sjofel naar boven waren gereden.. De Kilimanjaro beklimmen is niet heel zwaar, maar kost je ongeveer $750 p/p, dat trekt ons budget niet helemaal...
We hadden wel weer het enorme geluk dat Pater Emanuel ons uitnodigde om de volgende dag mee te gaan naar de missie in Rothia. Op zich niet zo'n heel spannend plan zou je denken, maar wel als je bedenkt dat Rothia 20 km. van de Ngorongoro krater afligt en we met een jeep van de missie wel de krater konden bezoeken!!!
Zo gingen wij zaterdagochtend de Ngorongoro krater in voor een spotprijsje, we hadden een gids van de parochie en een lunchpakketje van de nonnen en het was reuze gezellig met Emanuel (die doodsbang was voor alles) en Anatoli de gids.
Om jullie een idee de geven van wat wij daar zagen moet je even de tv aanzetten en naar Dicovery channel zappen, geheid dat daar wel een documentaire over een cheetah of leeuwen groep in de Ngorongoro voorbij komt. Het was ook echt zo mooi als op tv, met de beleving erbij zelfs nog veel mooier!!! Ik moet eerlijk zeggen dat ik (lonneke) de tranen in m'n ogen had staan toen we de kraterrand overkwamen en daar voor ons de krater uitgestrekt lag met onderin overal puntjes van grote groepen wilde dieren. De omgeving was ook fantastisch, we zagen in de verte de Serengeti vlakte en overal waren kleine dorpjes van de Maasai die gewoon in de krater leven. De leeuwen schijnen hun niet lekker te vinden...kan me wel voorstellen dat ze wat taai zijn...een apart volk dat is het.
We hebben fantastische dingen gezien: een groep van 10 leeuwen op ongeveer 1 meter van de auto, een groep jagende leeuwinnen, die gelukkig voor de zebra nog even moesten wachten met lunchen. (mijn lunch werd uit mijn handen gepikt door een hele grote roofvogel...)We zagen zelfs twee cheetah's die recht op de auto afkwamen lopen en voor ons uitliepen over de weg! We hebben ook twee neushoorns gezien en die zijn echt heeeel erg zeldzaam tegenwoordig. Verder kan ons lijstje met gespotte dieren aan gevuld worden met hyena's, hartebeesten, gnoe's, thompson gazelle's, grant's gazelle's, jackhals, gieren en heel veel mooie kleine vogeltjes!
Het was echt het allermooiste wat wij tot nu toe gezien hebben en de dag was helemaal compleet toen wij s'avonds in Arusha de dag konden afsluiten met een koud biertje en een pizza!
Nu moeten we op zoek naar een reisgids van Kenia, want die hebben we thuis laten liggen, heel handig, uhum. Dan gaan we verder naar Kenia en waarschijnlijk hupsen we ook Uganda wel even binnen. Jullie zullen het vanzelf wel lezen.

Tot de volgende keer!
Lon en JW

• 19 November 2006 - 11:02

Jannie En Wout:

Wat een prachtig verhaal en wat een mooie foto's van de school en de kinderen, echt fantastisch.

• 19 November 2006 - 14:44

Monica Menalda:

lieve lon en jw, wat een belevenissen, daar kunnen jullie tot in de aanleunwoning op teren. En de verhalen, leuk om zo mee te genieten. Prachtige foto's . Menko is 2 weken in Uganda misschien komen jullie elkaar tegen, ha ha.veel plezier verder!!!

• 19 November 2006 - 15:38

Tante Rinie,:

Hallo wereldreizigers,

fantastisch wat jullie allemaal doen en zien. Ik heb alle foto's bekeken. Schitterend.
    Wat kan die Lonneke mooi tekenen.
    Ook JW is een goede uitvoerder. Een mooi duo.
    Groeten vanuit Harderwijk waar het leven z'n gang gaat.
    Gerrit en Rinie.

• 20 November 2006 - 06:33

ED:

Shit hep ik effe gemist die wilde beestuh, ik was er effe tussu uit, wand ik werd nogal naar fan da geneusel met die kindertjus. Ik sal wel effe een berichie schrijfu over mijn afonturuh!!

• 20 November 2006 - 08:36

Dré:

Machtig prachtig! Wanneer kunnen we langskomen?

• 20 November 2006 - 12:42

Mathieu:

Wow, wat mooi..........:)

• 24 November 2006 - 09:33

Marlijn:

en weer was er een mooi verhaal met geweldige foto's. Ben ik nog geloofwaardig als ik beweer niet jaloers te zijn...?

• 26 November 2006 - 13:40

Petra Westerbeek:

Hallo daar,

het ziet er werkelijk fantastisch uit, wat een mooie reis zijn jullie aan het maken. Ik ben jaloers. Maar wie weet gaan we ook nog eens op safari.
    Groeten vanuit Zwolle

• 26 November 2006 - 15:38

Jacob/ina Visscher:

We genieten van jullie verhalen en foto's. Schitterend. Dit is voor jullie een reis om nooit te vergeten. We wensen jullie nog een geweldige tijd. Groeten vanuit Hasselt.

• 27 November 2006 - 10:22

Xander:

Hee Gasselt en Lonnie,

Prachtige kiekjes! Woon inmiddels weer thuis en ff checken hoe het met jullie gaat. ik denk erover om ook een Parochie te beginnen. Wordt ik Pater Pils! :) Zo te zien gaat JW steeds meer op Nijboer lijken! Hou vol daaro en nog een leuke tijd toegewenst.

Kusjes van alle
    Bakkerkoters en Simone en Sander

• 27 November 2006 - 21:05

Herman En Annie Br.S:

Leuk jullie vehaal te lezen.Fijne tijd toegewenst.

• 28 November 2006 - 13:26

Theo&gerrie E:

Geweldig wat een belevenis.We wensen jullie nog heel veel moois toe en pas goed op elkaar.