vakantie! - Reisverslag uit Blantyre, Malawi van lonneke en jan willem zutphen/ hasselt - WaarBenJij.nu vakantie! - Reisverslag uit Blantyre, Malawi van lonneke en jan willem zutphen/ hasselt - WaarBenJij.nu

vakantie!

Blijf op de hoogte en volg lonneke en jan willem

16 Juli 2006 | Malawi, Blantyre

Oke, stel je voor: Je zit met de liefde van je leven in een kano op de shire river in een nationaal park in Zuid Malawi. De zon gaat langzaam onder en schijnt een romantisch licht over het water en het is nog heerlijk warm. Boven je cirkelen de visarenden tegen een helblauwe lucht rondjes in de lucht. De stilte op het water wordt verbroken door het gebrul van Nijlpaarden en ze liggen op meters afstand van je naar je te knipogen....
Goed het mag duidelijk zijn dat wij ons wel vermaken.
We hebben even een weekje vakantie genomen van het keiharde bushleven. We zijn naar Liwonde National Park geweest, daar hebben we heel veel wild gezien. (Impalas, Sabelantilopen, Waterbokken, Olifanten, Nijlpaarden, Python...en meer )We hebben daar ook een Night drive gemaakt s,avonds door de bush, beetje eng maar wel mooi. Maar de ervaring met de nijlpaarden was echt geweldig! Ze waren heel dichtbij (eentje op 3 meter afstand) en ze zijn zo fucking groot! We zagen ook een stelletje tongzoenen, ja nijlpaarden dan he? Maar het was zeker indrukwekkend. De olifanten hebben we alleen op afstand gezien, dat wordt vast ook nog een hele ervaring als we die dichtbij gaan zien.
Maargoed daarna zijn we naar Zomba Plateau gegaan, dat is nog iets zuidelijker. Daar was het allemaal heel groen en het leek wel een beetje op scandinavie. Daar hebben we (alleen op de camping) heerlijk blikvoer gekookt op het kampvuur, lekker kneuterig, maar oh zo'n lol! Ook een mooie wandeling gemaakt.
Nu zijn we in blantyre en tot nu toe is dat echt een aanfluiting. We zitten hier in een hostel met allemaal hele sneue backpack kleuters, het lijkt hier camping Terpstra op Terschelling wel! Effe internetten en dan gauw door naar Mulanje Massief, nog zuidelijker. Daar schijnt het heel mooi te zijn. We hebben nu nog geen foto's die komen wel als we terug zijn van ons tripje.
Heel leuk om alle berichtjes van jullie te lezen trouwens. Lekker weer dus in Holland?gelukkig maar. En graag willen we Marleen bedanken voor de fotoruimte, geweldig!!! Alles goed trouwens met de zwangerschap?
Oh, Sander heb je nou een zoon of nog een dochter erbij? Met Maaike ook alles goed op voortplantingsgebied? Rolo, hoe is het met je smoeltje?
We moeten nu echt vluchten voor de yankees en britse sletjes om ons heen, dus de volgende keer meer!
Wel goed insmeren daar in Nederland he? Anders worden jullie nooit zo bruin als wij!! hahahaha Zelfs Jw heeft kleur op zijn benen.!!
groeten!

• 16 Juli 2006 - 10:31

Jeffrey Jonker:

hoi loenenjw het ging niet goed de eerste 2 berichten. mooie foto's het is erg mooi daar. zo te zien hebben jullie het daar erg naar jullie zin. geniet er van zal ik zeggen en tot mails groetjes ps in de Atlas is het nu lekker rustig met dit warme weer.

• 16 Juli 2006 - 22:11

Draaasie:

Vakantie!!,

Jawel wij ook.
    a.s. woensdag helemaal naar tsjechie, 10 dagen maarliefst.
    Zo als jullie nu niet jaloers zijn weet ik het ook niet meer.
    Dusss.
    Groeten,
    Karin & Jeroen.

• 17 Juli 2006 - 07:17

Je Grote Zus:

wat een fantastisch verhaal weer !! hoe reizen jullie daar trouwens? Met openbaar vervoer, bussen ofzo? En wat ik mij ook afvraag, als jullie met de shit-hunting weer een dier gezien hebben hoe weet je dan of je die niet eerder gezien hebt en dus dubbel telt??
    Oh ja, hoe is het met JW zijn zoemende oor??
    OK, ok verder geen vragen meer, hier is alles goed.
    Doeg, Marlijn

• 17 Juli 2006 - 08:11

Marleen:

Wie kan hier zo mooi romantisch schrijven ??
    Als jullie je vervelen moet je echt aan een boek beginnen en dan het eerste stukje als begin van de roman. Met de zwangerschap is alles goed trouwens, nog 9 weken te gaan. Mika is al naar de zolder verhuisd en hij vind het superstoer om daar te slapen. Bij IKEA even een paar nieuwe kasten gekocht en een verfje hier en daar en je hebt een nieuwe babykamer en een superzolderkamer. Veel plezier op het Mulanje Massief.
    Veel liefs Marc,Marleen en Mika

• 17 Juli 2006 - 08:47

Maarten:

prachtig verhaal, dat jullie met nijlpaarden aan het tongzoenen zijn. veel plezier verder, en tot de volgende meel dan maar,

groeten, Maarten

• 17 Juli 2006 - 09:07

Laura:

Klinkt echt geweldig die vakantie van jullie! Ik ben net terug uit Ghana en ik wil weer terug. Er is hier niks veranderd in Nederland en ik mis alles en iedereen in Ghana. Dus: geniet van elke dag, straks is alles weer normaal! Veel plezier en succes! xx Laura

• 17 Juli 2006 - 09:30

Rolo:

yo die foto's zijn echt gek die achtergronden hebben ze hier niet bij foto Voerman...
    Ben ik een 3 jaar bezig geweest om Gasselt op het niveau van drank consumeren te krijgen dat hij niet meer hoefde te braken, kan ik natuurlijk straks gewoon weer overnieuw beginnen. (ach ja heb ik ook weer een doel in mijn leven)
    maar het ziet er echt allemaal te gek uit daar.
    ben niet jaloers ben niet jaloers ben niet jaloers ben niet jaloers ben niet jaloers ben niet jaloers ben niet jaloers ben niet jaloers ben niet jaloers ben niet jaloers ben niet jaloers (nou ja een beetje dan)

Grtz

Rolo

• 17 Juli 2006 - 09:38

Maaike:

Romantisch zeg! Klinkt allemaal super goed! Hier is alles prima, mijn buikje begint steeds ronder en ronder te worden. Vooral met de vakantie en dat warme weer, kan je weinig doen, groeit alles nog een beetje meer. Het is een geweldige ervaring en alles begint steeds leuker en echter te worden! Veel plezier nog en tot snel mails !
    x Maai

• 18 Juli 2006 - 15:52

Jeroen En Jet:

hoi JW en Lon!!! Heel beeldend geschreven, zie jullie zo zitten in dat bootje. Maar echt jaloers zijn we niet, wij zitten aan de kust van de pacific ocean.... gezwommen met schildpadden en dolfijnen. Vanavond alleen 11 uur met de bus naar San Cristobal... tja dat hoort er ook bij. Doe de groeten aan de britse sletjes en heeeeeeel veel plezier daar! tot meels. x Jeroen stinkenkeutel en Jet

• 20 Juli 2006 - 18:15

Petra W.:

hallo lonneke en jan willem,

jullie vermaken je daar wel als ik jullie verhalen lees. Jullie maken daar nog eens wat mee.
    Geniet er van en ik kijk af en toe op de site hoe het jullie daar vergaat.
    Groet Petra

• 22 Juli 2006 - 19:46

Harm, Janet En De Jongs:

Zo neef(je) en schoonnicht

Hier een berichtje vanaf de Gaffel in Hasselt.
    Via mien moe heb ik jullie internetvolgadres gekregen.
    Leuk om te lezen waar jullie uithangen en wat jullie doen zoals britse sletjes kijken enz.

Ik bekijk het nog wel een keer waar jullie uithangen en wat jullie beleven.

Groeten van grote Bosneef Harm

• 23 Juli 2006 - 15:45

Bas En Anke:

Hoi daar, hier een berichtje van jullie bijna buren uit Kenia. Ja Afrika is erg mooi, vandaag nog tilapia gegeten aan lake victoria. Volgende week gaan we ook nijlpaarden bekijken. Wist je dat ze erg territoriaal zijn ingesteld? Maar we zijn al gerust gesteld: "They wont eat you, they just kill you..." Dus.. Voor onze avonturen: bezoek www.opdeevenaar.nl
    Doei en wie weet tot in Mombasa ofzo!!!

• 23 Juli 2006 - 18:35

Sander Bakker:

Hee lekkere flopb osnegers van me,

Ben stinkend jaloers. Jullie lekker vakantie en ik moet nog 2 weken..

Maar goed, Siem en ik hebben een zoon gekregen en we noemens het Mans (lekker kort en makkelijk uit te spreken tijdens vermaningen!) Verder heeft Hans Jansen (solo) een dochter gekregen (jannet dan) en dat mag onder de naam Kyra Hasselt onveilig maken.

Veel kusjes en ik wacht weer op leuke bruine foto's van jw!

• 24 Juli 2006 - 09:49

Marjon:

Hoi lieve Jan Willem en Lonneke, Leuk om jullie ervaring weer te lezen. Super wat je zo allemaal mee maakt en ziet van heel dichtbij!!!! Mijn eerste vakantieweek zag er heel anders uit......Dit jaar zou ik voor de 11e keer de Vierdaagse gaan lopen. Het was snikheet, beetje te eigenlijk. Op het dijkje van Oosterhout naar Lent vielen de wandelaars met bosjes neer. Overal hoorde ik sirenes, vreselijk!! Bij aankomst op de Wedren, zag ik alleen maar mensen liggen met infuuszakken. Ze werden onwel van de warmte (weinig gedronken, weinig zout/zoet gegeten, geen hoofddeksel etc) Kortom de hulpverleners hadden het enorm druk. Rond de 300 wandelaars zijn naar het ziekenhuis gebracht, 5 gereanimeerd, 2 overleden. s'Avonds heeft de marsleider de hele vierdaagse afgelast! Heel jammer, maar wel terecht! Kortom dit jaar geen kruisje voor Marjonneke..... Jullie nog heel veel plezier en geniet van je romantische momenten. Hoop snel weer wat van jullie te horen! KUS MARJON

• 24 Juli 2006 - 15:06

Petra En René:

Goed om te lezen dat alles goed gaat en jullie je hartstikke vermaken in de andere wereld...wees echter wel voorzichtig in een kanootje in de buurt van hippo's, helemaal tongzoenende!
    Veel plezier nog!
    Groetjes

• 24 Juli 2006 - 19:58

Martine:

Hallo Lon en Jw,

Wat geweldig wat jullie allemaal meemaken daar. De foto's zijn erg mooi en een roman schrijven vind ik ook een goed idee, want jullie schrijven mooi. super gaaf om al die beesten van zo dichtbij te zien.
    Hier gaat alles lekker z'n gangetje. De kids lekker de hele dag buiten (echte buitenspeelkinderen net als hun moeder) in het badje met dit heelijke weer lijken het wel kleine negertjes. Wij net twee weken naar Domburg geweest,dat was ook erg leuk. Veel plezier met jullie geweldige avontuur en ik blijf het volgen. Leuk om het te lezen en te zien zo.

Kus, Martine

• 27 Juli 2006 - 14:10

Theo Atlas:

Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaai, leuk dat jullie het naar je zin hebben daar.